Μαΐλλης: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης

Μαΐλλης: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης
Το πράσινο φως για το σχέδιο διάσωσης, που προβλέπει την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του από την ΗΙG Luxembourg Holdings,

άναψε τη Δευτέρα η γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Μαΐλλης.

Ειδικότερα, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εγκρίθηκε η έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ, καθώς και η τροποποίηση των κοινών ομολογιακών δανείων, με παράταση της περιόδου αποπληρωμής και μειώσεις των επιτοκίων.


Το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από το fund HIG Luxembourg.


O οικονομικός διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Κουβάτσος, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία αυτή είναι απαραίτητη, καθώς ο δανεισμός ύψους 162,6 εκατ. ευρώ θα μετατραπεί σε κεφάλαια, ενώ θα περιοριστεί σημαντικά και το χρηματοοικονομικό κόστος (σε 3,7 από 19,6 εκατ. ευρώ).


Η Συμφωνία Αναδιάρθρωσης


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται η μεταβίβαση των μετοχών των υφισταμένων δανειστών και ακολούθως του ελέγχου της εταιρείας, σε επενδυτή με σημαντική εμπειρία στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, τη μείωση του δανεισμού, με τη μετατροπή του 100% των μετατρέψιμων ομολόγων (96,3 εκατ. ευρώ περίπου) και του 50% των Senior ομολόγων (69,4 εκατ. περίπου), σε μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.


Εναλλακτικά, προβλέπεται η διαγραφή μέρους των απαιτήσεων των προαναφερόμενων ομολόγων, προς επίτευξη του ίδιου συνολικού αποτελέσματος μείωσης του δανεισμού, καθώς και περαιτέρω, διαγραφή της εταιρείας από τοΧΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ