Διυπουργική ΣΔΙΤ: Ενέκρινε 5 έργα προϋπολογισμού 425,2 εκατ. ευρώ

Διυπουργική ΣΔΙΤ: Ενέκρινε 5 έργα προϋπολογισμού 425,2 εκατ. ευρώ

Την κατασκευή και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας αποβλήτων στη Σαντορίνη ενέκρινε μεταξύ άλλων η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ,

Πέντε έργα ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 425,2 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Πρόκειται για:

α. Την κατασκευή και τεχνική διαχείριση του Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας της Ζώνης Ενεργούς Πολεοδομίας Κοζάνης όπως και αθλητικές εγκαταστάσεις σε σχολικούς χώρους καθώς και νέα σχολικά κτίρια. Το έργο αυτό θα καλύψει κοινωνικές, οικονομικές αλλά και εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Θα συμβάλει δε τόσο στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής όσο και στη δημιουργία υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών.

β. Την κατασκευή και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος επεξεργασίας αποβλήτων σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, τη Σαντορίνη. Με το συγκεκριμένο έργο προωθείται η πράσινη, κυκλική και αειφόρος ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ενισχύεται η τοπική οικονομία και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

γ. Την κατασκευή και λειτουργία αρδευτικών δικτύων στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

δ. Την κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Μιναγιώτικου και του αρδευτικού δικτύου σε περιοχές του Δήμου Πύλου - Νέστορος στη Μεσσηνία.

Τα δύο παραπάνω αρδευτικά έργα κρίνονται ως ιδιαίτερης σημασίας για τη στήριξη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των οικονομιών τους. Συγκεκριμένα, το υφιστάμενο αρδευτικό σύστημα στον Ταυρωπό της Καρδίτσας, είναι κατεστραμμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της πρόσφατης θεομηνίας. Στον Δήμο Πύλου - Νέστορος, θα καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για καλλιέργειες υψηλών αποδόσεων και θα αποκατασταθούν προβληματικά τμήματα υφιστάμενων αγροτικών οδών. Και με τα δύο αυτά έργα θα επιτευχθεί εξοικονόμηση νερού, εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης και αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

ε. Ανέγερση νέου κτιρίου Αμφιθεάτρου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τροποποίηση ήδη εγκεκριμένου έργου ΣΔΙΤ καθώς αντί της αποπεράτωσης του υφιστάμενου Μεγάλου Αμφιθεάτρου επιλέχθηκε η ανέγερση ενός νέου κτιρίου που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών. Η επιλογή αυτή κινείται στο πλαίσιο του αρχικού προϋπολογισμού.

Στην Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, o υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων 'Αγγελος Συρίγος.

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν, επίσης, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ