Η επένδυση της Dimand στον Πειραιά

Η επένδυση της Dimand στον Πειραιά
Το σχέδιο της Dimand που αφορά στην αστική ανάπλαση τριών οικοδομικών τετραγώνων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, πρώην ιδιοκτησίες της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, 250 μέτρα από το Λιμάνι, επένδυση συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ, παρουσίασε στο 17ο συνέδριο Prodexpo, με χορηγό τη Ναυτεμπορική και το naftemporiki.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας real estate Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Με την εν λόγω ανάπλαση η οποία βρίσκει σύμφωνο τον Δήμο του Πειραιά όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, που επίσης μίλησε για αυτήν στο Prodexpo, δεν θα αλλάξουν τα κελύφη των υφιστάμενων κτηρίων, ενώ οι χρήσεις που θα γίνουν είναι γραφειακοί χώροι, επιπλωμένα διαμερίσματα και συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 800 ατόμων.

Το πρώτο οικοδομικό τετράγωνο που έχει αρχίσει ήδη να ανακατασκευάζεται (κατασκευάζεται υπόγειο πάρκινγκ 120 θέσεων) είναι αυτό με την ονομασία του παλαιότερου ιδιοκτήτη του - «Βόμβα» - στο οποίο ήταν οι αποθήκες του Παπαστράτος (5.500 τ.μ. οικόπεδο με δόμηση 4.000 τ.μ. που θα γίνει 11.000 τ.μ.). Το δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο είναι το αποκαλούμενο κεντρικό σημείο - κτήριο του παλιού εργοστασίου 6.900 τ.μ. οικόπεδο και 30.000 τ.μ. κτίσματα και το τρίτο το παλιό λιθογραφείο 5.500 τ.μ. οικόπεδο και 13.000 τ.μ. κτίσματα.

Το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί σε 3 με 4 χρόνια, η πρώτη φάση του το 2017, ενώ όπως σημείωσαν οι δημιουργοί του έργου δεν θα υπάρξει καμιά εμπορική αμιγώς χρήση παρά μόνο χώρος για εστιατόριο και καφέ.

Το έργο είναι απόλυτα συμβατό με τις αναπλάσεις που έχει ανακοινώσει ο Δήμος Πειραιά (σε συνδυασμό με τις υποδομές και κοινωνικές δράσεις) ύψους 120 εκατ. ευρώ.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ