Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου

Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου
Νέα υποχώρηση κατέγραφαν σήμερα τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού καθώς η αγορά αναμένει αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν με την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, πιθανόν εντός των επόμενων ημερών.

Το μπρεντ και το αμερικανικό αργό αναμένονταν να καταγράψουν απώλειες για τρίτη συνεχή εβδομάδα, περίπου κατά 20% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του 2016.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την εκθεσή της για τη συμμόρφωση του Ιράν με τη συμφωνία να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιέννη την Παρασκευή, οδηγώντας πιθανόν σε άρση των κυρώσεων από τη Δύση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχωρούσαν κατά 4% στα 29,75 δολάρια το βαρέλι στις 11:36 ώρα Ελλάδας, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση κατέγραψαν τα πρώτα σημαντικά κέρδη για το 2016. Νωρίτερα, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας, στα 29,61 δολάρια.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το μπρεντ παράδοσης Μαρτίου υποχωρούσε κατά 95 σεντς στα 29,93 δολάρια το βάρελι. Νωρίτερα, σημείωσε πτώση στα 29,73 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2004.

Ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ίσως να μην αρθούν άμεσα όλες οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μόλις τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το όποιο επιπλέον πετρέλαιο θα μπορούσε να επιτείνει τον κορεσμό που έχει οδηγήσει τις τιμές σε σημαντικές απώλειες από τα μέσα του 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ