Σε ανοδική πορεία οι ευρωαγορές

Σε ανοδική πορεία οι ευρωαγορές
Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς καλλιεργούνται συνεχώς οι προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει περαιτέρω δράση για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ κάμπτονται και οι ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις τόσο στο ζήτημα της Συρίας όσο και στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,88% στις 6.393 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,35% στις 11.320 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+1,08% έκλεισε ανοδικά κατά 1,08% στις 4.946 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,93% στις 384,37 μονάδες, αν και οι συναλλαγές του παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αργίας στις αμερικανικές αγορές.

Στο ταμπλό τώρα, η Daily Mail and General Trust έκλεισε με κέρδη 4,6%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε την πώληση της θυγατρικής Wowcher έναντι 29 εκατ. στερλινών σε κοινοπραξία εταιριών private equity.

Επίσης, η Infineon Technologies ενισχύθηκε κατά 13%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο χρήσης. Επίσης, εννέα από τους δέκα αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή δίνουν σύσταση buy.

Στον αντίποδα, «βουτιά» που ξεπέρασε το 31% κατέγραψε η ισπανική Abengoa, καθώς έγινε γνωστό ότι κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 650 εκατ. ευρώ που ήταν απαραίτητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Επίσης, απώλειες 3% σημείωσε η Remy Cointreau, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου χρήσης απογοήτευσαν τους αναλυτές. Η εταιρεία συνεχίζει να επηρεάζεται αρνητικά από τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα.

Σημειώνεται τέλος ότι σήμερα είναι η αργία στις ΗΠΑ, λόγω της εορτής των Ευχαριστιών, γεγονός που επηρέασε και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ