Ποιες αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρων

Ποιες αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρων
Το πακέτο των μέτρων που απέστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς περιλαμβάνει και τις μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που η κυβέρνηση κρατούσε παγωμένες.

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε στην βουλή ξεμπλοκάρονταιι οι διαγωνισμοί για το Ελληνικόκαι τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια . Επιπλέον θα συνεχιστούν με σκοπό να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την πώληση των μετοχών σε ιδιώτες σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.

Τέλος θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία, τη Rosco. Στον κατάλογο περιλαμβάνεται η αποκρατικοποίηση της εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ ή θα εξεταστεί άλλη εναλλακτική πρόταση έως τον Οκτώβριο του 2015 ενώ το δημόσιο θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τα σχετικά τέλη χρήσης των σχετικών συχνοτήτων, φορολογία 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια και στα VLT («φρουτάκια) που προβλέπεται να εγκατασταθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016 και υποβολή προσφορών για την έκδοση αδειών 4G και 5G.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ