Ποιές μεγάλες αλυσίδες επενδύουν εν καιρώ κρίσης

Ποιές μεγάλες αλυσίδες επενδύουν εν καιρώ κρίσης
Μεγαλύτερες αντοχές εμφανίζει ο κλάδος του εμπορίου στην Ελλάδα, εν μέσω κρίσης. Μάλιστα  μεγάλες αλυσίδες στον τομέα του λιανεμπορίου έχουν αρχίσει να προχωρούν στη δημιουργία νέων καταστημάτων ενισχύοντας σημαντικά το δίκτυο τους.


Ετσι οι εταιρείες ένδυσης Zara, H&M, ο Όμιλος Folli Follie, o Κωτσόβολος τα Attica αλλά και τα Jumbo είναι μερικές από τις επιχειρήσεις που επεκτείνουν το δίκτυο τους και αυξάνουν τα μερίδια αγοράς τους, μέσω ενίσχυσης του κύκλου εργασιών τους.
Προ ημερών η εταιρεία Κωτσόβολος ξεκίνησε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του δεύτερου νέου μεγάλου καταστήματός της στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για έναν ολοκαίνουριο μεγάλο χώρο 1.252 τ.μ., που εκτείνεται σε δύο ορόφους και έχει διαμορφωθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα του Ομίλου Dixons.
Το κατάστημα βρίσκεται στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων 166, σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και διακρίνεται για τους σύγχρονους και λειτουργικούς του χώρους που αναδεικνύουν την τεχνολογία αλλά και τα πλεονεκτήματα της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων που διαθέτει.
Πρόκειται για το δεύτερο στο Ηράκλειο και συνολικά για το 99ο κατάστημα της Κωτσόβολος.
Στο άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στο Βόλο και ενός ακόμη στη Γλυφάδα προχωράει η αλυσίδα ενδυμάτων H&M. Tα δύο καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν το φθινόπωρο του 2014.
Στην ανακαίνιση του καταστήματός της στην Γλυφάδα, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προχωρά η αλυσίδα Ζara, ενώ προ ημερών ο ελληνικός όμιλος Folli Follie ανακοίνωσε το άνοιγμα του νέου flagship καταστήματος στο Τόκιο. Να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία ο όμιλος διαθέτει πάνω από 70 καταστήματα.
Ο όμιλος παιχνιδιών Jumbo μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 λειτούργησε πέντε νέα καταστήματα (δύο στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και δύο στη Ρουμανία), ενώ αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες ένα ακόμη ιδιόκτητο κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.
Τέλος η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Attica ανιστέκεται σατη κρίση, προχωρώντας σε νέες επενδύσεις. Ηδη μέσα στο 2013 προχώρησε σε επενδύσεις 4 εκατ ευρώ, ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο πολυκατάστημα Attica που θα στεγάζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πρώην κατάστημα της Fokas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ