Επιχορηγήσεις 17,8 εκατ. ευρώ σε 161 επιχειρήσεις της Κρήτης το 2013

 Επιχορηγήσεις 17,8 εκατ. ευρώ σε 161 επιχειρήσεις της Κρήτης το 2013
Επιχορηγήσεις ύψους 17.812.687 ευρώ εγκρίθηκαν και δόθηκαν σε 161 επιχειρήσεις της Κρήτης μέσα στο 2013 στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, η έγκριση και καταβολή των επιχορηγήσεων αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης, στην αύξηση της απασχόλησης, στην προώθηση της τεχνολογικής αλλαγής και της καινοτομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα την επίτευξη της περιφερειακής σύγκλισης.
Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι πως μέσα στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν η περιφέρεια Κρήτης βγαίνει μπροστά καθώς μέσα από τις χρηματοδοτήσεις αυτές και την παράλληλη ένταξη 1.464 κρητικών επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και απασχόλησης με περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας.
Τέλος, χαρακτήρισε επιτυχημένη την υλοποίηση του αναπτυξιακού νόμου στην Κρήτη από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, τονίζοντας παράλληλα, την καλή συνεργασία με τους επενδυτές που όπως είπε, αποτελούν τη συνέχεια για πρόσθετες επενδύσεις στο νησί ειδικά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι η «ραχοκοκαλιά» της κρητικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ