Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο: Προληπτικά μέτρα στα σύνορα μετά τις απειλές Ερντογάν

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο: Προληπτικά μέτρα στα σύνορα μετά τις απειλές Ερντογάν

Προληπτικά μέτρα για την θωράκιση των συνόρων, λαμβάνει άμεσα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις απειλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ότι «αν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα».

Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο ελληνικό Πεντάγωνο υπό την προεδρία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και με την συμμετοχή των αρχηγών των γενικών επιτελείων, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων αποφάσισαν την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αυξημένη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δόθηκαν επίσης ειδικές οδηγίες για την άμεση αναφορά περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Οι αποφάσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων έγιναν σε συντονισμό με τους αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Οι απειλές Ερντογάν

«Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο.

Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» υποστήριξε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ