Τόκιο 2020: Άνετη πρόκριση για Τσιτσιπά - Σάκκαρη στο μεικτό διπλό

Τόκιο 2020: Άνετη πρόκριση για Τσιτσιπά - Σάκκαρη στο μεικτό διπλό

Παρά τους αποκλεισμούς τους σε ατομικό επίπεδο, οι δύο πρωταθλητές του τένις προκρίθηκαν στους "8" του μεικτού διπλού

Ο αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά νωρίτερα το πρωί από το απλό ανδρών του τένις από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ, αλλά και ο χθεσινός της Μαρίας Σάκκαρη από την Ελίνα Σβιτολίνα, δεν εμπόδισαν τους κορυφαίους τενίστες της Ελλάδας να μπουν... με τοπ δεξί στο μεικτό διπλό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο.

Παίζοντας πολύ καλό τένις οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη επιβλήθηκαν με 2-0 σετ (6-3, 6-4) των αθλητών του Καναδά, Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι και Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, στο «Ariake Tennis Court» μετά από 67 λεπτά αγώνα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος του το ελληνικό δίδυμο δεν έχασε σε κανένα σημείο την αυτοσυγκέντρωσή του. Έκανε το πρώτο break στο όγδοο game του πρώτου σετ και στη συνέχεια πήρε το πρώτο με 6-3, ενώ στο 2ο «έσπασε» γρήγορα το σερβίς των Καναδών, για το 2-0, ανοίγοντας το δρόμο για τη μεγάλη τους νίκη και την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Η ομάδα του Καναδά απείλησε και αυτή με break sto 6o game, φτάνοντας σε διπλό break point, αλλά ο Τσιτσιπάς έσωσε την κατάσταση και με συνεχόμενα μεγάλα σερβίς έκανε το 4-2, όπου και επί της ουσίας κρίθηκε το ματς.

Στην φάση των «8» του μεικτού διπλού, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Αυστραλίας, που αποτελείται από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, Ασλεϊ Μπάρτι και τον άλλοτε νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, Τζον Πιρς.

Νωρίτερα οι Αυστραλοί επικράτησαν με 2-0 της Αργεντινής (Ποντορόσκα-Σεμπάλος) με 6-1 και 7-6 (3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ