Ηράκλειο: Θύμα τηλεφωνικής απάτης ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας–“Έκαναν φτερά” 7.800 ευρώ από λογαριασμό

Ηράκλειο: Θύμα τηλεφωνικής απάτης ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας–“Έκαναν φτερά” 7.800 ευρώ από λογαριασμό

Ο δήμαρχος προχώρησε σήμερα στην καταγγελία της απάτης σε βάρος το

Θύμα των επιτήδειων, που καθημερινά εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και καταφέρνουν να τους αποσπούν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, έπεσε και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης. Ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστο είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 7.800 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αναφέρει, βρισκόταν στο αυτοκίνητό του καθ’ οδόν, μαζί με τη σύζυγό του, όταν άγνωστος του τηλεφώνησε και, ισχυριζόμενος ότι χρωστούσε στην επιχείρηση που διατηρεί το κ. Φραγκάκης το ποσό των 380 ευρώ, του ζήτησε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του καθώς και τους κωδικούς ασφαλείας, προκειμένου να του καταθέσει τα χρήματα.

Χωρίς να υποπτευθεί την απάτη, ο δήμαρχος Μινώα έδωσε στον άγνωστο τα στοιχεία ενός από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς – ευτυχώς εκείνο με το μικρότερο ποσό καταθέσεων. Λίγο αργότερα, διαπίστωσε ότι το σύνολο των χρημάτων που είχε καταθέσει στον συγκεκριμένο λογαριασμό, 7.800 ευρώ, είχαν εξαφανιστεί.

Ο δήμαρχος προχώρησε σήμερα στην καταγγελία της απάτης σε βάρος του, με την ελπίδα ότι οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του απατεώνα.

Οι ηλεκτρονικές απάτες στο νησί τείνουν να λάβουν διαστάσεις επιδημίας, καθώς καθημερινές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα. Μόλις το περασμένο Σάββατο, επιχειρηματίας από το Ηράκλειο είδε να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό του με παρόμοιο τρόπο 12.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ