Δ. Μιχαηλίδου: Στηρίζουμε ενεργά τους ευάλωτους

 Δ. Μιχαηλίδου: Στηρίζουμε ενεργά τους ευάλωτους

Περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα «Κυψέλη» του υπουργείο Εργασίας, το οποίο αφορά νέες θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα  δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


«Στηρίζουμε ενεργά τους ευάλωτους» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εγκαινιάζοντας το μεσημέρι το δημοτικό βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό Εορδαίας, εντός του χώρου του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου, στην Πτολεμαΐδα.

Η κ. Μιχαηλίδου, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση φροντίζει για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών «για όλους τους ευάλωτους και ανάμεσα σε αυτούς και για τα παιδιά», διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά όχι μόνο τα παιδιά που χρήζουν κοινωνικής προστασίας, ή φιλοξενούνται σε δομές και σε ιδρύματα, αλλά και όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος, ή περιοχής της χώρας στην οποία κατοικούν.

Υπογράμμισε, ειδικότερα, ότι περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα «Κυψέλη» του υπουργείο Εργασίας, το οποίο αφορά νέες θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, με την ενίσχυση τους με κατάλληλα επιμορφωμένο προσωπικό και με όλα τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία για την ασφαλή παραμονή και τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες τους, όπως επίσης και την «πρώιμη διάγνωση» νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών σε παιδιά, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας τους.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε και σε δράσεις πρόληψης και φροντίδας για την τρίτη ηλικία, σε δομές και ιδρύματα μέσα στην πανδημία, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εμφάνισης του κορονοϊού και με εντολή του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό τον τομέα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. αναφορικά με τα θύματα από την πανδημία σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός, ο νομός Κοζάνης είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα ενταχθούν στην δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος του «Προσωπικού Βοηθού», με σκοπό να λάβουν υποστήριξη τόσο τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή, όσο και οι οικογένειες τους. Σημείωσε, τέλος, ότι τα σχολικά γεύματα στο νομό παρέχονται κανονικά και θα συνεχιστούν επίσης απρόσκοπτα, μετά και την ανανέωση της σχετικής σύμβασης.

Στο έργο που επιτελείται από την κυβέρνηση, ειδικότερα στα πεδία της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, εξήρε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτής Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, συγχαίροντας τους αρμόδιους υπουργούς και την αυτοδιοίκηση για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών προβλημάτων και την ίδρυση του δημοτικού βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού, εντός του χώρου του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ