Παρέμβαση Ιερώνυμου για την καταγγελία τρανς γυναίκας που ιερέας έδιωξε από συσσίτιο στην Καλλιθέα

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την καταγγελία τρανς γυναίκας που ιερέας έδιωξε από συσσίτιο στην Καλλιθέα

Λεκτική επίθεση από ιερέα κατήγγειλε ότι δέχτηκε τρανς γυναίκα στο συσσίτιο της ενορίας της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου στην Καλλιθέα.

Όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του φύλου της γυναίκας, όπως υποστηρίζει η ίδια, ο ιερέας του ναού αρνήθηκε να την δεχτεί στο συσσίτιο.

Η τρανς γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ1, εδώ και δύο εβδομάδες πήγαινε στο συσσίτιο της ενορίας καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο.

Όταν ο ιερέας είδε ότι τα στοιχεία δεν ήταν συμβατά με την εξωτερική εμφάνισή της, βγήκε την ώρα που στέκονταν άνθρωποι για να πάρουν το συσσίτιο και όπως καταγγέλλει εκείνη, της επιτέθηκε φραστικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς, την έβριζε μπροστά στους άλλους παρευρισκομένους και την έδιωξε.

Ο ιερέας από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι έμαθε πως έχει οικονομική επιφάνεια η 50χρονη και γι’ αυτό αναγκάστηκε να την διώξει. Σύμφωνα με την 50χρονη, ο ιερέας μάλιστα επικαλέστηκε και την Ιερά Σύνοδο για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως και την αμαρτία και τους καλεί σε μετάνοια.

Η 50χρονη κατήγγειλε ακόμη ότι ο ιερέας εκφόβισε κι άλλα άτομα για να μην της δώσουν φαγητό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό και σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξαρτήτως της όποιας διάκρισης, είτε αφορά στο φύλο του, το χρώμα, τη φυλή, το θρήσκευμά του και τις πεποιθήσεις του χωρίς να τον επικρίνει, χωρίς να τον στιγματίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ