Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι τελευταίες λέξεις της Ελένης ήταν θα σας βρει ο πατέρας μου»

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Οι τελευταίες λέξεις της Ελένης ήταν θα σας βρει ο πατέρας μου»

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το 2018 κατέθεσε σήμερα ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη κατάθεση ο πατέρας της άτυχης Ελένης που βρήκε φρικτό θάνατο είπε: «Ξέρετε ποιες ήταν οι τελευταίες λέξεις του παιδιού μου «θα σας βρει ο πατέρας μου!» Ποιος πατέρας θα μπορούσε να αντέξει να ηχούν αυτές οι λέξεις καθημερινά στα αυτιά του; Όμως αντέχουμε διότι νιώθουνε ένα χρέος απέναντι στην κοινωνία, καμία άλλη γυναίκα να μην κακοποιηθεί. Είμαι σίγουρος ότι στο σπίτι κολαστήριο πήγαν και άλλα κοριτσάκια. Η Ελένη αντιστάθηκε γι αυτό συνέβη όλο αυτό. Αν δεν ήταν η Ελένη μας θα ήταν κάποιο άλλο κοριτσάκι» κατέθεσε και έστρεψε τα βέλη του σε βάρος των κατηγορουμένων που μετά το έγκλημα τους «συνέχιζαν τη ζωούλα τους», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο Γιάννης Τοπαλούδης, «Θα ζητήσω να υπάρχει μία δικαιολογία για τη μάνα της Ελένης. Εγώ θα σταθώ στο γεγονός ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να υπάρχει νομική εκπροσώπηση των κατηγορουμένων, ωστόσο, θα πρέπει η ελληνική Πολιτεία να βλέπει και τις οικογένειες των θυμάτων και να προχωρούν οι διαδικασίες πιο γρήγορα».

Μιλώντας για την Ελένη του είπε ό πατέρας της ότι «Ήταν πρόσχαρη, ευδιάθετη, συνεπής στα μαθήματα, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. Ήταν υπεύθυνη και ήθελε να βοηθάει τους συνανθρώπους της πάντα, αυτό της είχαμε εμφυσήσει. Ήταν πάντα άνθρωπος. Αυτά ήταν τα όπλα που δώσαμε στο παιδί μας».

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε και για τις δύσκολες ημέρες που ακολούθησαν όταν πήγαν στην Ρόδο. «Στο νεκροτομείο μπήκε μόνο ο αδελφός μου. Την επόμενη ημέρα μας έδωσαν κλειδιά από διαμέρισμα της Ελένης. Είναι το δεύτερο πιο συγκλονιστικό που βιώνει ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του. Τρέχανε τα δάκρυα όταν μπήκαμε στο σπίτι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση πως το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο. Είχε αποτσίγαρα και στο τραπέζι κάποιες τσιχλίτσες. Πήρα όλα τα πράγματα της, ήταν οι αναμνήσεις μας. Πήρα ακόμα και τα φρούτα που είχε αγοράσει διότι τα είχε πάρει για το εαυτό της και τα έριξα μέσα στο τάφο. Δεν ήθελα να αφήσω τίποτα που ήταν της Ελένης»

Κούλα Αρμουτίδου: Πώς άφησα την Ελένη να πάει στο νησί των βιαστών και δολοφόνων;

«Από όταν το μάθαμε, δε θυμάμαι τίποτα, μόνο ένα σκοτάδι, κενό. Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι. Η Ελένη ήταν ένα καλό παιδί, με φιλότιμο, καλοσυνάτο. Δεν είχε πονηριά, δεν ήταν αγαθιάρα αλλά ήθελε να πιστεύει στο καλό. Σε αυτό που δείχνει κάποιος. Έδινε και έπαιρνε. Δεν ήταν πονηρό παιδί. Τα έδινε όλα…» είπε για το παιδί της η μητέρα της Ελένης Κούλα Αρμουτίδου.

«Έχω μετανιώσει χίλιες φορές. Πώς την άφησα σε αυτό το νησί των βιαστών και των δολοφόνων; Της έλεγα να προσπαθεί, τίποτα δε μας χαρίζεται, τα αγαθά κόποις κτώνται. Εγώ και ο πατέρας της με την αξία μας κάναμε ό, τι κάναμε. Εδώ και 40 μήνες και 3 ημέρες δυστυχώς εγώ αδυνατώ να πάω στο σχολείο».

Περιγράφοντας πως έμαθε το τι συνέβη στο παιδί της, είπε πως «με την Ελένη μιλάγαμε κάθε ημέρα στο τηλέφωνο. Στα social σχεδόν ποτέ. Θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει Σαββατοκύριακο και μου έλεγε τι φαγητά θέλει όταν θα έρθει. Δευτέρα, Τρίτη μιλήσαμε. Από την Τετάρτη αρχίσαμε να ψάχνουμε. Πέμπτη με έζωσαν τα φίδια. Παρασκευή πήγαμε στο ΑΤ και μπήκε σε ένα υπολογιστή έψαξα και δε μου άρεσε το ύφος του. Μας είπε “όλα καλά θα πάνε”… Από όταν το μάθαμε, δε θυμάμαι τίποτα, μόνο ένα σκοτάδι, κενό. Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι…».

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ