Ν. Κεραμέως: Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την Παιδεία κατά 236 εκατ. ευρώ

 Ν. Κεραμέως: Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για την Παιδεία κατά 236 εκατ. ευρώ

Μείωση κατά 2.000, των κρουσμάτων στα σχολεία, κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική τήρηση των μέτρων από τον εκπαιδευτικό κόσμο και στον πάρα πολύ αυξημένο έλεγχο

Φέτος, παρά την πανδημία και τη διεθνή οικονομική αβεβαιότητα, παρά τις αυξημένες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, καταφέραμε - σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών - και να καλύψουμε τις πρόσθετες ανάγκες, και να αυξήσουμε τα κονδύλια για την εκπαίδευση, τόνισε στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας επί του προϋπολογισμού 2022, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την αύξηση "για μια ακόμα χρονιά" του προϋπολογισμού για την Παιδεία, κατά 236 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά +4,2%, από πέρυσι. Όπως είπε η υπουργός, το σύνολο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 950 εκατ., από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση 21 εμβληματικών δράσεων, προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, ενώ, ως προς το ΕΣΠΑ, είπε ότι η απορρόφηση κονδυλίων αυξήθηκε κατά 62,6%, δηλαδή, κατά 317 εκατ., σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια, σημείωσε η κα Κεραμέως.

Με αφορμή μάλιστα την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, η κα Κεραμέως είπε ότι καταλαβαίνει τη δεινή θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν - εν μέσω πανδημίας - η κυβέρνηση παρουσιάζει αύξηση προϋπολογισμού, πακέτο 1,2 δισ. ευρώ για επενδύσεις και 16.200 διορισμούς, τους πρώτους μετά από 12 χρόνια, στην εκπαίδευση, και γι' αυτό να θέλει να αλλάξει ατζέντα.

Όπως είπε η κα Κεραμέως, σήμερα ανακοινώθηκε η μείωση, κατά 2.000, των κρουσμάτων στα σχολεία, κάτι που οφείλεται στην εξαιρετική τήρηση των μέτρων από τον εκπαιδευτικό κόσμο και στον πάρα πολύ αυξημένο έλεγχο. Επισήμανε επίσης ότι, με βάση προσφάτως δημοσιοποιηθείσα έρευνα, ενώ η χώρα μας ήταν 22η από 29 χώρες, στον πίνακα για το κατά πόσο ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία, στον πίνακα για το πως κρίνεται σήμερα η χώρα μας ως προς την αντιμετώπισή της πανδημίας, βρίσκεται στην 7η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ