Δίκη επίθεσης με βιτριόλι: Η μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στην Έφη Κακαράντζουλα

Δίκη επίθεσης με βιτριόλι: Η μέγιστη ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στην Έφη Κακαράντζουλα

Την επιβολή της μέγιστης ποινής 15 ετών στην 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα επέβαλε το δικαστήριο για την επίθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο αποδέχτηκε την πρόταση που έκανε νωρίτερα ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης. Ενώ η συγκεκριμένη, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή ενώ για το αδίκημα της απείθειας πρότεινε ποινή έξι μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, δέχτηκε με ιδιαίτερη ανακούφιση την απόφαση και αμέσως μετά την ανακοίνωση της αγκάλιασε συγκινημένη τους οικείους και τους συνηγόρους της.

Δίκη υπόθεσης με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Έφη Κακαράντζουλα

Συνολικά, το δικαστήριο όντως, επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στην καταδικασθείσα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το συγκεκριμένο ελαφρυντικό επισημαίνοντας πως η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ακόμη πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού της 36χρονης Έφης Κακαράτζουλα, είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον 40χρονο. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε:

«Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας είπε: «Την ενοχή της όπως απεφάνθη το δικαστήριο χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ