Σάλος με τον Αμβρόσιο: Έβγαλε «ψεκαστήρι» σε ναό και έλεγε ότι έχει το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Σάλος με τον Αμβρόσιο: Έβγαλε «ψεκαστήρι» σε ναό και έλεγε ότι έχει το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Έξαλλος ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, είναι «ντροπή» φώναξε και αποχώρησε από την εκκλησία

Νέο περιστατικό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, σημειώθηκε με πρωταγωνιστή τον πρώην Mητροπολίτη Καβρύτων Αμβρόσιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αμβρόσιος κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας, πήρε το λόγο και έβγαλε ψεκαστήρι με αγιασμό και άρχισε να ψεκάζει τους πιστούς, ότι έχει το φάρμακο για τον κορονοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ναό βρισκόταν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αντέδρασε φωνάζοντας δυνατά «ντροπή».

Σύμφωνα με το flamis.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Αμβρόσιος, ο οποίος είχε ενημερώσει ότι ήθελε να είναι παρών στη γιορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας, ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε να μιλά για τον Άγιο Ιωάννη. Ξαφνικά, έβγαλε από την τσέπη του το γνωστό «ψεκαστήρι» με τον Αγιασμό και άρχιζε να ψεκάζει και να λέει ότι «αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό».

Παρόντες στην τελετή ήταν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δριβίλας, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής και ο ααντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος. «Ντροπή» φώναζε ο αντιπεριφερειάρχης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν τα πολιτικά πρόσωπα είδαν τον πρώην Μητροπολίτη να ψεκάζει το «φάρμακο» για την πανδημία, «τα έχασαν» αλλά ο κ. Μπονάνος αντέδρασε άμεσα, γυρνώντας την πλάτη του στον ιεράρχη και φωνάζοντας «ντροπή». «Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» ανέφερε με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Μπονάνος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Αμβρόσιος δεν αντέδρασε αλλά η ομιλία του συνεχίστηκε κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ