Επιχείρηση αντι-γκράφιτι στην Πλάκα

Επιχείρηση αντι-γκράφιτι στην Πλάκα

Συνεργεία του  Δήμου Αθηναίων χρειάστηκαν δύο μήνες για να καθαρίσουν τοίχους, μάντρες και ρολά καταστημάτων στην Πλάκα από μουντζούρες και γκράφιτι.

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού από γκράφιτι στην την περιοχή της Πλάκας ολοκλήρωσαν μετά από σχεδόν δύο μήνες τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων.

«Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρειάστηκε να εργαστούν νυχθημερόν για δύο μήνες, προκειμένου να αφαιρεθούν γκράφιτι από επιφάνειες 42 δρόμων και να βαφτούν δημόσια κτίρια και χώροι, όπως παιδικές χαρές και μάντρες σχολείων, 162 ρολά 97 καταστημάτων και εξωτερικοί τοίχοι σπιτιών που είχαν βανδαλιστεί», αναφέρεται ο Δήμος. Για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν 350 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό, 18.000 λίτρα νερού με πίεση και 4.858 λίτρα μπογιάς, ενώ για την επιπλέον προστασία των καθαρών πλέον επιφανειών καταναλώθηκαν 150 λίτρα ειδικού υλικού προστασίας γκράφιτι.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν ειδικής άδειας από το Τμήμα Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ