Φολέγανδρος: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον 30χρονο

Φολέγανδρος: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον 30χρονο

“Η πιο σκληρή ποινική μεταχείριση η κατηγορία που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο” – Τι λέει ο Α. Κούγιας

«Θεωρώ πολύ απλοϊκή προσέγγιση τον ισχυρισμό ότι η δολοφονία ήταν το τραγικό αποτέλεσμα ενός διαπληκτισμού. Ούτε σπρώχνεις κάποιον σε έναν γκρεμό και τον βλέπεις να πνίγεται γιατί είχες κάποιες διενέξεις εκείνες τις ημέρες, ούτε το περιγράφεις τόσο απλοϊκά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι μέχρι να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας, οι συνήγοροι είναι στο σκοτάδι.

Σχολιάζοντας την κατηγορία που αποδίδεται στον καθ’ ομολογίαν δράστη ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Είναι η πιο σκληρή ποινική μεταχείριση η κατηγορία που αποδόθηκε στον κατηγορούμενο, ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επισείει ποινή ισοβίων».

Ο κ. Κούγιας, που είναι και συγχωριανός του θύματος, τόνισε ότι είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τη μητέρα του θύματος η οποία τον ενημέρωσε ότι το τελευταίο χρονικό η Γαρυφαλιά πίστευε ότι παρακολουθούσαν το κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα ρώτησε τη μητέρα της αν μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει και τα μηνύματα.

«Υπήρχε μια αναστάτωση στη σχέση που δημιουργούσε ανησυχίες. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η προσωπικότητα του κατηγορουμένου είχε στοιχεία επικινδυνότητας που θα έπρεπε να δημιουργήσουν ανησυχία στην κοπέλα και να αποτρέψει το ταξίδι».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κούγιας είπε ότι το πώς αντιμετωπίζει κάποιος μια κατάσταση είναι θέμα αγωγής και παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ