Εφυγε από τη ζωή η μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού Φυλιώ Πυργάκη

Εφυγε από τη ζωή η μεγάλη ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού Φυλιώ Πυργάκη

Η Φυλιώ Πυργάκη γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και ξεκίνησε να τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953.

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή η Φυλιώ Πυργάκη, μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες του δημοτικού τραγουδιού. Το τελευταίο διάστημα η Φυλιώ Πυργάκη έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ λίγους μήνες πριν είχε χάσει τον σύζυγό της από την ίδια νόσο.

Γεννήθηκε στον Ασπρόκαμπο Κορινθίας το 1939 και ξεκίνησε να τραγουδάει σε γλέντια από την ηλικία των 14 ετών από το 1953. Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε μετακόμισε στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Columbia, με την οποία κυκλοφόρησε πολλούς δίσκους 45 στροφών. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1967 και λεγόταν «Βαρέθηκα τα νιάτα μου», με μουσική και στίχους του Κώστα Κοντογιώργη, ο οποίος την είχε εντάξει στην ορχήστρα του. Αργότερα, αναγνωρίστηκε στον χώρο του Δημοτικού τραγουδιού και παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.

Η Φυλιώ Πυργάκη πέρα απο την Ελλάδα έκανε πολλές περιοδείες και στο εξωτερικό διαδίδοντας στο εξωτερικό το δημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ