Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία

Προσπάθεια της Πυροσβεστικής για οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Εκκενώθηκαν οικισμοί, δυσκολίες στην προσπάθεια κατάσβεσης. 40.000 στρέμματα δάσους έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Γεράνεια Όρη. Η απουσία δασικών δρόμων καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούν να οριοθετήσουν σε πρώτη φάση την πυρκαγιά.

Σχεδόν 300 πυροσβέστες, με 86 οχήματα και με την υποστήριξη εθελοντών και μεγάλου αριθμού εναέριων μέσων έχουν ριχτεί στη μάχη, ενώ οικισμοί της ευρύτερης περιοχής έχουν εκκενωθεί με τους κατοίκους να έχουν συγκεντρωθεί στα Μέγαρα. Η υπηρεσία 112 ενεργοποιήθηκε τρεις φορές από την Πολιτική Προστασία ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς και να λάβουν μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης τόνισε ότι οι επίγειες δυνάμεις όλο το βράδυ προσπάθησαν να μειώσουν την ταχύτητα και την πορεία του πύρινου μετώπου ώστε να μην φτάσει στα Μέγαρα. Πρόσθεσε πως μια τέτοια μεγάλη πυρκαγιά με τέτοιο ανάγλυφο σε τέτοιες συνθήκες ποτέ δεν έχει σβηστεί σε τρεις μέρες, και πως το πρώτο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να την οριοθετήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ