Έως και τις 23 Μαΐου η 67η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς

Έως και τις 23 Μαΐου η 67η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς

Θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαΐου

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 67η Ανθοκομική Έκθεση στο άλσος της Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαΐου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Για τον σκοπό αυτό τα συνεργεία και το προσωπικό του δήμου εργάστηκαν «πυρετωδώς» όλο το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν όλες οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί και θα συνεχίσει να γίνεται σε καθημερινή βάση η απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κά) εντός του άλσους, αλλά και εξωτερικά περιμετρικά.

Τοποθετήθηκαν αντισηπτικά σε 70 σημεία και τα περίπτερα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση μεταξύ τους. Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνονται από διαφορετικές θύρες και υπάρχει μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών, ενώ η είσοδος είναι ελεγχόμενη με διατήρηση μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους και με θερμομέτρηση παρουσία γιατρού.

Η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας (ή μάσκας υψηλής προστασίας είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων και υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1937 και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, οι οποίοι συνδυάζουν τη βόλτα τους σ' έναν πανέμορφο χώρο, με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας και κηπευτικής. Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι φυτωριούχοι και ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν μαζί τους παρέχοντας τις όποιες συμβουλές.

Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιδότησης για κάθε επιχείρηση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των Κωδικών 361, 363 και 364 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2021. Επίσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ του 2021. Τέλος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναλώσουν την επιχορήγηση μέχρι 31-12-2021. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του 2021 και τα δηλωθέντα έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ