Πασχαλινά γεύματα σε 23.600 ευάλωτους πολίτες θα διανείμει ο Δήμος Αθηναίων

 Πασχαλινά γεύματα σε 23.600 ευάλωτους πολίτες θα διανείμει ο Δήμος Αθηναίων

 

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα μοιράσει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα 2.000 γεύματα

Πασχαλινά γεύματα, τρόφιμα και γλυκά σε περισσότερους από 23.600 ευάλωτους πολίτες της πρωτεύουσας διανέμει ο Δήμος Αθηναίων καθώς σύμφωνα μεανακοίνωσή του τις τελευταίες μέρες παραδίδονται σε 18.000 οικογένειες κατ΄όικον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα μοιράσει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα 2.000 γεύματα .
Γεύματα θα μοιραστούν, επίσης, σε όλες τις δομές της πόλης που φιλοξενούν και εξυπηρετούν άστεγο και ευάλωτο πληθυσμό, όπως στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στην Εστία των Αθηνών και στον Ξενώνα Άστεγων Τοξικοεξαρτημένων, στο Σπίτι του Ηθοποιού, στο Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και στην Κοινωνική Κουζίνα.
Το Μεγάλο Σάββατο, μαζί την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, το γεύμα συνοδεύεται από σαλάτες, πίτα, τυρί, ψωμί και φρούτο εποχής. Σε όλους θα διατεθούν, επίσης, εορταστικά γλυκίσματα, αλλά και το πατροπαράδοτο κόκκινο αυγό για να τσουγκρίσουν ευχόμενοι «Χριστός Ανέστη».
Σύμφωνο με τις παραδόσεις είναι και το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, με αρνάκι, πατάτες, σαλάτες, πίτα, τυρί, ψωμί και φρούτο εποχής, το αναγκαίο για την ημέρα κόκκινο αυγό, τσουρέκι και κουλουράκια. Όλα τα γεύματα συνοδεύονται από ατομικό νερό και αναψυκτικό. Πασχαλινά δέματα με τσουρέκι, σοκολάτες αλλά και συσκευασίες με αντισηπτικά μαντηλάκια, διανέμονται και σε 3.600 μέλη των Λεσχών Φιλίας. «Οι κρίσεις είναι αυτές που μας κάνουν να δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε αυτά που πάντα θεωρούσαμε αυτονόητα. Για την Αθήνα παραμένουν καθημερινά ζητούμενα η αλληλεγγύη, η στήριξη όσων μάς έχουν ανάγκη και, πάνω από όλα, η αξιοπρέπειά τους. Όχι μόνο σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε αλλά και κάθε μέρα, σε όλη την πόλη, μένουμε πιστοί στο μεγάλο στοίχημά μας. Να μη μείνει ποτέ κανένας μόνος του», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ