Ο καιρός την Πέμπτη 15 Απριλίου: Αφρικανική σκόνη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός την Πέμπτη 15 Απριλίου: Αφρικανική σκόνη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Μεταφορά σκόνης θα εκδηλωθεί στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Μεταφορά σκόνης στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ πρόσκαιρα. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Μεταφορά σκόνης θα εκδηλωθεί στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19, στην Ήπειρο από 1 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ και η περιοχή των Δωδεκανήσων όπως θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις, ενώ περιορισμένη θα είναι τοπικά η ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και βαθμιαία από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ