Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα - Θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός

Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο το άνοιγμα το Πάσχα - Θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι- Με ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει το κύμα

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφορικά με ένα ενδεχόμενο άνοιγμα μετακινήσεων προς την επαρχία το Πάσχα, αφού έτσι, όπως εκτιμά, θα ξαναφουντώσει ο κορωνοιός.


«Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά ο κος Παυλάκης εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι.

"Και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών" είπε.

Ο κος Παυλάκης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας.

"Περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα" συνόψισε.

Πηγή:.skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ