Πρώτο ψηφιακό κουδούνι για γυμνάσια και λύκεια

Πρώτο ψηφιακό κουδούνι για γυμνάσια και λύκεια

Μόνο τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τους, ενώ για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων η οθόνη του υπολογιστή τους θα είναι η αίθουσά τους για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Οι γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς τα σχολεία θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 4 και τα στοιχεία τους στο 13033, καθώς και να επιδεικνύουν σχετική βεβαίωση από το σχολείο σε τυχόν έλεγχο. Δια ζώσης συνεχίζονται τα μαθήματα και σε όλες τις μονάδες ειδικής αγωγής.

«Είμαστε καθ' όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα», υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηματικό είναι αν θα λειτουργήσουν όπως απαιτείται οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και για τον λόγο αυτό η εξέλιξη της σημερινής ημέρας θα παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Το ωράριο για τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τις μονάδες ειδικής αγωγής δεν έχει αλλάξει. Αντίθετα, η έναρξη της σχολικής ημέρας στα λύκεια έχει οριστεί για τις 8 το πρωί και για τα γυμνάσια από τις 8:30 το πρωί, με κάθε διδακτική ώρα να διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, τα παιδιά των λυκείων θα τελειώνουν την ημέρα τους στις 13:40, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 14:10 θα κλείνει η σχολική ημέρα για τα παιδιά των γυμνασίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ