Εκτίμηση για 60.000 κρούσματα στην Αττική

Εκτίμηση για 60.000 κρούσματα στην Αττική

Επιστήμονες εκτιμούν πως με βάση τα ευρήματα στα λύματα της Αττικής ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή έχει φτάσει τις 60.000.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκο Θωμαϊδη, ο οποίος μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6 «η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα».

«Την Κυριακή είδαμε πάλι μία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων», ανέφερε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε πως τα λύματα «βλέπουν προς τα πού θα πάνε τα πράγματα μερικές μέρες πριν από τα τεστ του ΕΟΔΥ... Είδαμε για παράδειγμα μία απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στις 20 Οκτωβρίου, κάτι που αποτυπώθηκε στα κρούσματα του ΕΟΔΥ λίγες μέρες μετά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μία σταθερότητα στο ιικό φορτίο, κάτι που αντιστοιχούσε σε ως και 40.000 κρούσματα, πρόσθεσε ο καθηγητής.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθούν σε εφαρμογή και στην Αττική τα μέτρα του αυστηρού lockdown που ισχύουν από τα ξημερώματα της Τρίτης στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ