Ιδού το… manual της καραντίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 116 σελίδες

Ιδού το… manual της καραντίνας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 116 σελίδες

Το ότι επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ αν δεν φοράτε μάσκα το γνωρίζετε. Το ότι θα τρώτε πρόστιμο 150 ευρώ αν συμμετέχετε σε συναθροίσεις το γνωρίζετε; Υπάρχουν και άλλα «μυστικά» που πρέπει να μάθετε καθώς το manual της ζωής μας από σήμερα και για ολόκληρο τον Νοέμβριο περιγράφει κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας. Πού και πώς θα καθόμαστε. Πώς και πότε θα κυκλοφορούμε. Πότε θα μπαίνουμε σε καταστήματα και πότε όχι. Ιδού λοιπόν οι οδηγίες χρήσης της καραντίνας.

Σε 116 σελίδες μιας υπουργικής απόφασης που φέρει την υπογραφή 20 μελών του υπουργικού συμβουλίου ενσωματώνονται οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούμε από σήμερα ως επαγγελματίες και ως πολίτες είτε μένουμε σε περιοχή που κατατάσσεται στο επίπεδο «επιτήρησης» είτε ζούμε σε ζώνες αυξημένου κινδύνου. Η απόφαση καλύπτει όλες τις δραστηριότητες για τον μήνα Νοέμβριο, πλην της Θεσσαλονίκης και των Σερρών που από σήμερα έχουν μπει σε καθεστως lockdown.

Οι οδηγίες είναι αναλυτικές και καλύπτουν τα πάντα: για τα σχολεία, η απόφαση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για λειτουργία «εκ περιτροπής» ή για πλήρη τηλεκπαίδευση.

Οι υπηρεσίες take away πρέπει να σταματούν στις 23:30. Πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όποιον παρακολουθεί συναθροίσεις ή εκδηλώσεις χωρίς να επιτρέπεται. Η μη χρήση μάσκας εντός νοσοκομείου έχει πρόστιμο 300 ευρώ ή και 1.000 ευρώ. Οι διοργανωτές συναθροίσεων θα έχουν πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στα 1.500 ευρώ θα φτάνει το πρόστιμο και στον υπεύθυνο του χώρου λατρείας ή στον προϊστάμενο θρησκευτικό λειτουργό αν παραβιάζονται οι κανόνες που ισχύουν για τις εκκλησίες.

Τα πρόστιμα για την παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κυμαίνεται από τα 5.000 έως τα 10.000 ευρώ ενώ θα επιβάλλεται λουκέτο έως και 60 ημέρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ