"Κλειδώνουν" Ιωάννινα και Σέρρες - Προειδοποίηση για Λάρισα και Θεσσαλονίκη

"Κλειδώνουν" Ιωάννινα και Σέρρες - Προειδοποίηση για Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Στο επίπεδο ετοιμότητας 4 μπαίνουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως οι δύο πόλεις μπαίνουν στο επίπεδο συναγερμού όπου βρίσκονται ήδη η Καστοριά και η Κομοτηνή. Σε εγρήγορση, τόνισε ο υφυπουργός, πρέπει να βρίσκονται οι κάτοικοι της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, η Νάξος και η Ροδόπη ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί», στο επίπεδο 3 από το επίπεδο 2.

Η Δράμα περνά στο «κίτρινο», στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 1.

Η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή, τόνισε ο υφυπουργός.

Παρών στη σημερινή ενημέρωση ήταν και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων. «Εμείς στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με μια ψυχή και μια φωνή επιδιώκουμε να έχουμε ανεκτά μέτρα, προσπαθώντας να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown», τόνισε ο Σ. Τσιόδρας για να προσθέσει πως «προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε, η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό» δήλωσε για να προσθέσει πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι λόγω και της εμφάνισης των αναπνευστικών ιώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ