Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια σήμερα

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια σήμερα

Οι καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα , ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της Θράκης και περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί), ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, ένας ειδικός αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Meteo.gr και υπολογίζει πόσο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για τον σχηματισμό ανεμοστρόβιλων ή υδροσιφώνων εντοπίζει το κεντρικό Ιόνιο ως πιθανή περιοχή εκδήλωσής τους κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Επιπροσθέτως, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως έξι μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και έως επτά μποφόρ στο Ιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ