Προσοχή απάτη: Δήθεν τεχνικοί υπολογιστών αφαιρούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Προσοχή απάτη: Δήθεν τεχνικοί υπολογιστών αφαιρούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Στόχος των δραστών είναι να πάρουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ώστε στην συνέχεια να αφαιρέσουν χρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το εντοπισμό των ατόμων, που προσποιούμενοι τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών ή υπαλλήλους εταιριών, εξαπάτησαν πολίτες σε περιοχές της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στόχος των δραστών είναι να πάρουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ώστε στην συνέχεια να αφαιρέσουν χρήματα.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τεχνικό υπολογιστών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη στην Πάτρα και με το πρόσχημα ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του είχε προσβληθεί από ιούς, εγκατέστησε στον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο εφαρμογές, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μεταφορά 17.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία στην συνέχεια αφαίρεσε.

Επίσης, σε άλλη περίπτωση, άγνωστος, προσποιούμενος υπάλληλο εταιρείας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη σε κοινότητα του δήμου Ερυμάνθου και αφού του απέσπασε τον κωδικό της τραπεζικής του κάρτας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ