Χαρδαλιάς: Εξαίρεση των υπηρεσιών take away από τον περιορισμό του ωραρίου της εστίασης

Διπλάσια τα κρούσματα του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα

Χαρδαλιάς: Εξαίρεση των υπηρεσιών take away από τον περιορισμό του ωραρίου της εστίασης

Σε 961 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνολικά, από τις 25/2 ως 9/8 έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 5.623 κρούσματα, από τα οποία τα 1.424 είναι ενεργά. Επίσης, 1.146 πήραν εξιτήριο, 2.839 ανάρρωσαν κατ’ οίκον και 214 εξέπνευσαν. Υπάρχουν 961 ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Για να είναι αποτελεσματικά τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται από όλους χωρίς εξαιρέσεις, επανέλαβε ο Ν. Χαρδαλιάς, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της συμβουλευόμενη τους ειδικούς. Ο υφυπουργός επανέλαβε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την ενίσχυση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα και στις αφίξεις από ορισμένες χώρες. Από την υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ εξαιρούνται τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2011.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ αναφερόμενος στο υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τα μεσάνυχτα και ως τις 7 το πρωί, τόνισε πως η απόφαση αφορά και τα κτήματα όπου διεξάγονται εκδηλώσεις. Διευκρίνισε επίσης πως από το μέτρο εξαιρούνται οι υπηρεσίες take away όπου όμως απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ