Αυστηροποίηση ελέγχων και ανησυχία για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού

Αυστηροποίηση ελέγχων και ανησυχία για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού

«Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με θέμα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ωστόσο διαπιστώθηκαν κενά, ενώ ζητείται η ενεργότερη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με πιθανό δεύτερο κύμα, όσα έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται», ανέφερε ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στην τήρηση των μέτρων από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστία.

Ταυτόχρονα, έθεσε ως σημαντική προτεραιότητα την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού. «Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπαρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις», ανέφερε.

27 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν κανένας νέος θάνατος και 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ