Τέλος το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι και η μάσκα στα εμπορικά κέντρα για τους πελάτες

Τέλος το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι και η μάσκα στα εμπορικά κέντρα για τους πελάτες

Με νέα υπουργική απόφαση καταργείται το ανώτατο όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, καθώς και η υποχρέωση χρήσης μάσκας από τους πελάτες των εμπορικών κέντρων. Παραμένει η υποχρέωση για τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Αντίθετα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση για χρήση της μάσκας για το προσωπικό και τους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ παραμένουν επίσης σε ισχύ τα όρια για τον αριθμό των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα κατάστημα με βάση τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα.

Η νέα υπουργική απόφαση για τα όρια και τη χρήση μάσκας

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Τα πρόστιμα εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, μέσω ηλεκτρονικού παράβολου (e-παράβολο) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, που εκδίδεται, είτε απευθείας από την ιστοσελίδα , είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ