Η πεζοδρόμηση έφερε... γκρίνιες

Η πεζοδρόμηση έφερε... γκρίνιες

Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τις παρατάξεις να ανταλλάσσουν απόψεις κυρίως για τη μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.

Κατά κοινή ομολογία η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαιτέρως προβληματική στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου επιβάρυνε την κυκλοφορία η οποία είναι αυξημένη εν μέρει και λόγω του ότι πολλοί αποφεύγουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε πως η κατάσταση χθες δεν ήταν ευχάριστη. «Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες και η Ομάδα των Επιστημόνων παρακολουθεί την πιλοτική εφαρμογή του έργου, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα», σημείωσε ενώ ο γενικός γραμματέας του δήμου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, διαβεβαίωσε ότι πολλά από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν χθες θα διευθετηθούν άμεσα.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος εξέφρασε χθες επιφυλάξεις ως προς τον χρόνο που επελέγη για να ξεκινήσει το μέτρο της μερικής πεζοδρόμησης με την οποία αφαιρέθηκαν από την κυκλοφορίες τρεις λωρίδες της Πανεπιστημίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αθήνα είσαι εσύ Παύλος Γερουλάνος υπεραμύνθηκε των παρεμβάσεων και υπογράμμισε πως απαιτείται συγκοινωνιακή μελέτη «ούτε στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε πίσω» αλλά απαιτείται Συγκοινωνιακή Μελέτη».

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε λόγο για βεβιασμένες κινήσεις, ο επικεφαλής της παράταξης "Αθήνα και πάλι Αθήνα" Γιώργος Βουλγαράκης εκτίμησε πως τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα, ενώ ο Γιώργος Καραμπελιάς της παράταξης "Αθήνα για την Ελλάδα" έκανε λόγο για εσφαλμένη κίνηση και προέβλεψε επιδείνωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ