Στους 130 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 2.490 κρούσματα

Δηλώσεις Χαρδαλιά για τους μουσουλμάνους ενόψει Ραμαζανιού

Στους 130 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 2.490 κρούσματα

Πέντε νέους θανάτους από τον κορονοϊό ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.490, εκ των οποιών το 55,6% αφορά άνδρες.

Τα 580 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 48 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 67 έτη, ενώ το 88% έχει υποκείμενο νόσημα.

Συνολικά, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 130, ενώ διεθνώς έχουν καταγραφεί 193.148 θάνατοι.

Ν. Χαρδαλιάς: Τα τζαμιά είναι κλειστά

Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως τα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν ως τις 4 Μαϊου. Η χρήση της ειδικής άδειας για γονείς που θεσπίστηκε στις 11 Μαρτίου παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαϊου.

Αναφερόμενος στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Ραμαζάνι υπενθύμισε πως απαγορεύονται παρουσία κοινού οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές, κάθε δόγματος και θρησκείας. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών με συνολικό αριθμό ως και τεσσάρων ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ