Επιπλέον μέτρα για το Μεγάλο Σάββατο ως και τη Δευτέρα του Πάσχα

Στους 105 οι θάνατοι, 15 νέα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό

Επιπλέον μέτρα για το Μεγάλο Σάββατο ως και τη Δευτέρα του Πάσχα

Eπιπλέον μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των ημερών του Πάσχα.

 

Συγκεκριμένα από τις 9 μ.μ. το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και ως τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα προς την Τρίτη του Πάσχα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ σε όλη τη χώρα και η αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

«Η κατ' εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από όλα τα όργανα σε σχέση με τα σημεία αναχώρησης και προορισμού και ως άνω των 2 ατόμων ανά ΙΧ», ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς. Το τελευταίο 24ωρο αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας από 49 οχήματα, για καταχρηστικές μετακινήσεις ανέφερε.

Επανέλαβε πως το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικό και επισήμανε πως σύμφωνα με τις έρευνες, 9 στους 10 συμπολίτες θα τηρήσουν τις οδηγίες. Οι υπόλοιποι, αν και ελάχιστοι, είναι αρκετοί για να μηδενιστεί όλη η πρόοδος που έχει γίνει, ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.«Επαναλαμβάνω, την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων», επανέλαβε.

Στους 105 οι θάνατοι

Στην τελευταία προγραμματισμένη ενημέρωση πριν το Πάσχα ο καθηγητής-λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του ιού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας σε 2.207. Παράλληλα, ανακοίνωσε τρεις νέους θανάτους που ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των θανάτων σε 105 στην Ελλάδα.

Το 56,2% των κρουσμάτων είναι άνδρες, 569 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 921 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με τη διάμεση ηλικία τους στα 68 έτη. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Από τις μονάδες έχουν εξέλθει 33 άτομα, ενώ παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2,109 εκατ. κρούσματα του κορονοϊού και 137.060 θάνατοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ