Σε 99 οι θάνατοι από τον κορονοϊό, σε ΜΕΘ 73 ασθενείς - Πώς θα καταβληθούν οι συντάξεις

Μήνυμα Τσιόδρα: Δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί μια φωτιά που πάει να σβήσει

Σε 99 οι θάνατοι από τον κορονοϊό, σε ΜΕΘ 73 ασθενείς - Πώς θα καταβληθούν οι συντάξεις

Σε 2.145 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 31 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Το 56% των συνολικών κρουσμάτων είναι άνδρες. το 25,8% των κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40% σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 73 ασθενείς, η διάμεση ηλικία των οποίων ανέρχεται στα 68 χρόνια. Το 81% των συγκεκριμένων ασθενών είναι άνω των 70 ετών ή έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σήμερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε άλλον έναν θάνατο, με αποτέλεσμα να ανέρχεται σε 99 ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες 48 ωρες πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας σε περιοχές της Αττικής, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανέφερε ο Σωτ. Τσιόδρας. «Πρέπει να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες. Παρά την αυστηρή τήρηση των μέτρων παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε ορισμένες δομές. Ελέγχθηκαν προσωπικό και φιλοξενούμενοι, ελήφθη υλικό από τους χώρους και από κλιματιστικά. Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν οδηγίες και έγινε διανομή υγειονομικού υλικού και φαρμάκων», τόνισε.

«Μια φωτιά που πάει να σβήσει δεν πρέπει να αναζωπυρωθεί» τόνισε ο κ. Τσιόδρας για να προσθέσει πως η πορεία μας δεν ορίζεται από την «πίστη σε μια τύχη ή στον καλό καιρό».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα περιστατικά στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου οι ιερείες μετάλαβαν πιστούς, λέγοντας πως «πέραν των νομικών συνεπειών κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι περισσότερο Χριστιανοί από κάποιους άλλους. Πρέπει να είναι σαφές πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση. Θα γιορτάσουμε του χρόνου το Πάσχα όλοι μαζί…»

Ανακοίνωσε επίσης πως προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες οι συντάξεις θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες και ως εξής:

  • Στις 22 και 24 Απριλίου και με βάση τον τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ οι συντάξεις ΙΚΑ, ΟΤΕ και τραπεζών
  • Στις 27 Απριλίου οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ
  • Στις 29 Απριλίου οι συντάξεις ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και Δημοσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ