Σε 52 τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - Σκληρά μέτρα εν όψει Πάσχα!!!

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για αποφυγή μετακινήσεων προς την επαρχία - Δηλώσεις Χαρδαλιά για το Άγιο Φως και την κατ' οίκον παράδοσή του

Σε 52 τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - Σκληρά μέτρα εν όψει Πάσχα!!!

Σε 1.884 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, με 52 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται σήμερα. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 83, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ο συνολικός αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχεται πλέον σε 84, ενώ 32.528 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί ως σήμερα.

Σχετικά με τη μάσκα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με τον οποίο η χρήση της από τον γενικό πληθυσμό δεν συνιστάται, καθώς δημιουργεί μεταξύ άλλων δυσκολία στην αναπνοή και ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 6 μ.μ. σήμερα η Αστυνομία και το Λιμενικό έχουν εγκαταστήσει σημεία ελέγχου στο οδικό δίκτυο και τα λιμάνια της χώρας. Αντίστοιχα, στα ΚΤΕΛ η επιβίβαση επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του Ε1 και εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας με επίδειξη σχετικών δικαιολογητικών. Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται χωρίς τη δήλωση Ε1 ή την ειδική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. Από σήμερα το βράδυ και εφόσον κριθεί πως γίνεται απόπειρα μετάβασης εκτός του τόπου κατοικίας, θα επιβάλλεται αφαίρεση των πινακίδων, πρόστιμο 300 ευρώ και υποχρέωση επιστροφής.

Περιορισμοί επιβάλλονται και στην ακτοπλοϊα, με ουσιαστική εξαίρεση μόνο τους κατοίκους των μικρών νησιών που θα μπορούν να μεταβούν σε μεγαλύτερα νησιά του δήμου τους.

Σχετικά με την πρόθεση ορισμένων Δήμων να παραδώσουν κατ' οίκον το 'Αγιο Φως, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε πως δεν θα επιτραπεί μια τέτοια ενέργεια. «Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εκατοντάδες ή χιλιάδες πολίτες, εθελοντές των δήμων, να μεταφέρουν το Άγιο Φως και να ακυρώσουν το κοινό μας στοίχημα», δήλωσε ο υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ