Κορονοϊός: Έξι νέοι θάνατοι και είκοσι επιπλέον κρούσματα

Περισσότερα από 21.000 πρόστιμα για παραβίαση στον περιορισμό των μετακινήσεων

Κορονοϊός: Έξι νέοι θάνατοι και είκοσι επιπλέον κρούσματα

Σε 1755 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα και έξι θάνατοι, που ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στην χώρα μας σε 79. Ο καθηγητής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης πως από το σύνολο των κρουσμάτων τα 361 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό και 655 συνδέονται με γνωστό κρούσμα.

Ανέφερε επίσης πως έχουν γίνει 26.193 έλεγχοι ενώ από τους ασθενείς, 90 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Ο στόχος δείχνει να επιτυγχάνεται. Μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ο Απρίλιος ο πιο δύσκολος και κρίσιμος μήνας, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτό που με πολύ κόπο έχουμε πετύχει, ανά πάσα στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων θα μεταβληθεί, αν χαλαρώσουμε δυστυχώς θα το πληρώσουμε».

«Μας προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα που είδαμε στην Αγ. Βαρβάρα και στην Πάτρα… Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός κανόνων. Τα φαινόμενα έχουν να κάνουν με προσπάθειες μεμονωμένων φανατικών» πρόσθεσε.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης πως μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί
21.308 πρόστιμα για παραβάσεις στον έλεγχο μετακινήσεων, καθώς και 359 παραβάσεις και 353 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων. Τέλος, ανακοίνωσε πως παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στον Εχίνο για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ