Έρχονται αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις

Έρχονται αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις

Φρένο στην κατάχρηση των μετακινήσεων επιδιώκει να βάλει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο που προκρίνεται και αναμένεται να ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα προβλέπει τον περιορισμό στον αριθμό των εξόδων που θα μπορεί να πραγματοποιεί κανείς από το σπίτι του. Οι πολίτες αναμένεται να έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για τις αγορές αγαθών πρώτης ανάγκης ή για τη σωματική τους άσκηση, ενώ για την αποφυγή των καταχρήσεων αναμένεται να καθοριστεί συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων ανά ημέρα που θα μπορεί να κάνει κάθε πολίτης. Η δήλωση των μετακινήσεων αναμένεται να γίνεται μόνο με αποστολή SMS στο 13033 σε μια προσπάθεια να υπάρχει καλύτερος έλεγχος για την τήρηση των μέτρων.

Χθες ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της αυστηροποίησης των μέτρων. Σε τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως «Θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς επιχείρησε χθες να απαντήσει στην κριτική για το αυστηρό του ύφος, λέγοντας πως οι παρατηρήσεις του δεν αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που συμμορφώνεται με τα μέτρα αλλά τους λίγους που τα καταστρατηγούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ