Στους 50 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Στα 1.415 τα κρούσματα

Διευκρινίσεις για τις μάσκες - Σε καραντίνα μία κοινότητα στην Έδεσσα

Στους 50 οι νεκροί από τον κορονοϊό  - Στα 1.415 τα κρούσματα

Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό Covid-19 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα ανέρχονται σε 101 και συμπεριλαμβάνουν 20 επιπλέον κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο πλοίο έχουν ελεγχθεί συνολικά περισσότεροι από 380 άτομα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχεται σε 90, ενώ έξι ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Συνολικά, 1.415 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στο θέμα της μάσκας και της χρήσης της, ο Σωτ. Τσιόδρας ανέφερε πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κύρια χρήση της μάσκας είναι για την προστασία των επαγγελματιών υγείας, των ασθενών και των ανθρώπων που τους φροντίζουν.

Χαρδαλιάς: Δεν θα επιτρέψουμε ανεύθυνες συμπεριφορές

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κάποιοι λίγοι, δυστυχώς αδιαφορούν και οι συνεχείς εκκλήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για αυτή τη μειοψηφία... Ευγνωμονούμε τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες τους... Προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους πως δεν θα ανεχτούμε την ανεύθυνη στάση τους που υπονομεύει την πατριωτική στάση των πολλών».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως σε καραντίνα 14 ημερών τίθεται η κοινότητα Φούστανης Εξαπλατάνου στην Αλμωπία Έδεσσας.

Σχετικά με τις λαϊκές αγορές, ανακοίνωσε πως όταν κρίνεται αναγκαίο θα λειτουργούν επιπλέον λαϊκές προκειμένου να μην δημιουργείται συγχρωτισμός.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης πως σύντομα θα απαγορευτούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών προς τα νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ