3 στους 4 υπέρ των μέτρων φύλαξης στον Έβρο

Μετρημένη ανησυχία για τον κορονοϊό

3 στους 4 υπέρ των μέτρων φύλαξης στον Έβρο

Το 83% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Pulse για τον Σκάι ανησυχεί για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ενώ εξίσου υψηλό είναι το ποσοσό όσων δηλώνουν ανήσυχοι για τη στάση της Τουρκίας.

Το 76% κρίνει πως τα μέτρα που ελήφθησαν για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ 18% εκφράζει αντίθετη άποψη. Παράλληλα, διαπιστώνεται διάσταση απόψεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς υπέρ της κατασκευής τους τάσσεται το 46% και κατά άλλο ένα 46%.

Σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού, το ποσοστό όσων ανησυχούν πολύ ή αρκετά βρίσκεται στο 42%, ενώ 26% δηλαδή 1 στους 4, ανησυχεί ελάχιστα ή και καθόλου. Άλλο ένα 26% δηλώνει πως ανησυχεί μέτρια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse. Τα ποσοστά ανησυχίας ανεβαίνουν ανάλογα με την ηλικία, καθώς στους νέους 17-29 ετών διαμορφώνεται στο 27%, ενώ στους ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 60 ετών το ποσοστό ανησυχίας φτάνει το 54%.

Στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση διαπιστώνει ευρήματα που έχουν καταγραφεί και σε προηγούμενες έρευνες της κοινής γνώμης που έχει διενεργήσει η Pulse. H Νέα Δημοκρατία προηγείται με 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί από απόσταση με 25%, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6,5%, η Ελληνική Λύση 5,5% και το ΚΚΕ 5%, ενώ το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,5%. Σε ποσοστό 7,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ