«Πόρτα» από Μαξίμου στον περιφερειάρχη Μουτζούρη

«Πόρτα» από Μαξίμου στον περιφερειάρχη Μουτζούρη

Η σφοδρότητα των συγκρούσεων μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο  υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε μερική αναδίπλωση και ο πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Μουτζούρη όμως προκάλεσαν τον αποκλεισμό του από τη συνάντηση.

Τρόπους αποκλιμάκωσης της έντασης αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έγινε γνωστό χθες το βράδυ πως με εντολή του πρωθυπουργού μονάδες των ΜΑΤ θα αποχωρήσουν από τα νησιά. «Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον λόγο να παραμένουν εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσος.

Για το απόγευμα έχει οριστεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου, από την οποία όμως θα απουσιάζει ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Αιτία αποτέλεσαν οι δηλώσεις του που αφού αποκάλεσε τα ΜΑΤ “μισθοφόρους του Ερντογάν” επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως “Διαβάζω σε σάιτ, ότι είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός με τον Μουτζούρη. Ε λοιπόν κι εγώ σου λέω να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός μαζί μου…”Με κάλεσε αύριο, εγώ δεν έρχομαι αύριο. Τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή; Ας με κλείσει…"

Χθες αστυνομικοί των ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση από ομάδες πολιτών στο ξενοδοχείο που διέμεναν στη Χίο. Η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, ενώ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ