Ποιοι μαθητές κερδίζουν μια μέρα διακοπές λόγω... Τηλέμαχου (ενημέρωση 07:58)

Ποιοι μαθητές κερδίζουν μια μέρα διακοπές λόγω... Τηλέμαχου (ενημέρωση 07:58)

Κλειστά θα μείνουν πολλά σχολεία της Αττικής την Τρίτη 8 Ιανουαρίου λόγω των προβλέψεων των μετεωρολόγων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αντί για την πρώτη ημέρα στο σχολείο για το 2019 πολλοί μαθητές στην περιοχή της Περιφέρειας Αττικής θα απολαύσουν άλλη μία ημέρα διακοπών χάρη στην κακοκαιρία "Τηλέμαχος" και τις προβλέψεις για παγετό και χιονοπτώσεις.

Έτσι με βάση την πρωινή ενημέρωση διακοπής μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας (upd 07:58) η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Ηλιούπολης
2. Δήμος Γαλατσίου
3. Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
4. Δήμος Βύρωνα
5. Δήμος Καισαριανής
6. Δήμος Ζωγράφου
7. Δήμος Δάφνη-Υμηττού
8. Δήμος Αθηναίων

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Κηφισιάς
2. Δήμος Παπάγου-Χολαργού
3.Δήμος Βριλησσίων
4. Δήμος Αγίας Παρασκευής
5. Δήμος Ηρακλείου
6. Δήμος Νέας Ιωνίας
7. Δήμος Φιλοθέη - Ψυχικού
8. Δήμος Χαλανδρίου
9. Δήμος Αμαρουσίου
10. Δήμος Πεντέλης
11.Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
12.Δήμος Μεταμόρφωσης

Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Αλίμου
2. Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης
3. Δήμος Αγίου Δημητρίου
4. Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
5. Δήμος Νέας Σμύρνης
6. Δήμος Γλυφάδας

Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
2. Δήμος Πετρούπολης
3. Δήμος Χαϊδαρίου
4. Δήμος Ιλίου
5. Δήμος Περιστερίου
6. Δήμος Αιγάλεω
7. Δήμος Αγίας Βαρβάρας

Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Αχαρνών
2. Δήμος Λαυρεωτικής
3. Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
4.Δήμος Παιανίας
5. Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
6. Δήμος Ωρωπού
7. Δήμος Διονύσου
8. Δήμος Σαρωνικού
9. Δήμος Κρωπίας
10. Δήμος Παλλήνης
11. Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
12. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Μεγαρέων
2. Δήμος Ελευσίνας
3. Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
4. Δήμος Φυλής
5. Δήμος Ασπροπύργου

Π.Ε. Πειραιά κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

1. Δήμος Περάματος
2. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
3. Δήμος Κορυδαλλού
4. Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων

1. Δήμος Σπετσών
2. Δήμος Σαλαμίνας
3. Δήμος Πόρου

Η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα που θα ανανεώνεται διαρκώς όμως κάθε προσπάθεια πρόσβασης στο site της είναι αδύνατη, πιθανόν λόγω αυξημένου αριθμού επισκεπτών. Η Περιφέρεια δημοσιεύει και στη σελίδα της στο Facebook σχετικές ανακοινώσεις για τις επιπλέον περιοχές ευθύνης της όπου ίσως να μη λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Τρίτη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και όλα τα σχολεία της Νάξου, Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά, ενώ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις Σπέτσες.
Ιωάννινα: Κλειστά τα σχολεία σε δήμους των νομών Άρτας και Ιωαννίνων

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα. Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία και στους τρεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας. Ήδη υπάρχει πρόνοια η θέρμανση να ανοίξει νωρίτερα ώστε οι αίθουσες να ζεσταθούν μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Οι Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, οι θερμοκρασίες όμως είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Στο Νομό Θεσπρωτίας κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Στο Δήμο Σουλίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ίσως όμως δεν γίνουν δρομολόγια από τα ορεινά χωριά της ΔΕ Σουλίου.

Στη Λευκάδα δεν θα λειτουργήσουν:
Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.
Νηπιαγωγείο Καρυάς.
Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου.
Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.
Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και τα σχολεια σε Φλώρινα και Καστοριά, ενώ ο δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία στο δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστά α σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Στο Δήμο Χαλκηδόνας τα σχολεία και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση, ενώ θα παραμείνουν κλειστά στις Κοινότητες Βαθυλάκκου, Ν. Μεσήμβριας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγχιάλου και Ξηροχωρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον δήμο Νεάπολης - Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Παύλου Μελά.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στην Εορδαία, στο Κιλκίς και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στο δήμο Αριστοτέλη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες.

Κλειστά τα σχολεία και στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Θεσσαλία

Ορισμένα από τα σχολεία στη Θεσσαλία θα μείνουν κλειστά λόγω του καιρού. Συγκεκριμένα, δε λειτουργούν όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων, ενώ σε Τέμπη και Αγιά θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο. Τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία στα Φάρσαλα και τα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Τύρναβο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού αλλά και στην Καρδίτσα.

Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, όλα τα σχολεία θα είναι κελιστά.

Πελοπόννησος

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στον δήμο Τριπόλεως αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λεβιδίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη περιοχή σε συνδυασμό με την διακοπή ρεύματος που ανακοίνωσε η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε στην παροχή ηλεκτρικού στο Δ.Δ. Λεβιδίου.

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Πέτρου και Καστρίου, του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ενώ τα σχολεία στον Δήμο Μεγαλόπολης θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 10.00 το πρωί. Κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει στο δήμο Γορτυνίας.

Στερεά Ελλάδα

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

Αντιστοίχως, στο Δήμο Λεβαδέων τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και των προνοιακών υποδομών (βρεφονηπιακοί σταθμοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς και της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, των σχολικών μονάδων της Τοπικής Κοινότητας Δελφών καθώς και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άμφισσας(Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) καθώς και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΔήμουΙστιαίας - Αιδηψού θα παραμείνουν κλειστά, την 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωσηςπαγετού) που επικρατούν. Αυτό αποφάσισε η Δήμαρχος, Ελένη Ευσταθίου.

Τη διακοπή των μαθημάτων για την Τρίτη 08/01/2019 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιόνια, παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες), που καθιστούν επικίνδυνη έως και αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης.

Στη Φθιώτιδα, κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στους Δήμους Μακρακώμης, Δομοκού, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Στυλίδας, Λοκρών και στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου, εξαιτίας του χιονιού αλλά κυρίως του πάγου που υπάρχει στους δρόμους.

Αναφορικά με τα σχολεία της Λαμίας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από τα σχολεία της Υπάτης.

Λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών αποφασίστηκε όλα τα σχολεία της Ευρυτανίας να παραμείνουν κλειστά.

Σαμοθράκη - Θάσος

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού αύριο, Τρίτη 8/1/2019, λόγω παγετού, αποφάσισε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και στον Παιδικό Σταθμό Σαμοθράκης, λόγω εκτεταμένης χιονοκάλυψης στο σύνολο του νησιού και παγετού, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τυχόν ατυχήματα.

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικούς Σταθμούς,Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Θάσου, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ.

Κρήτη

Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή, με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ