Εταιρεία χωρίς πλοία αναλαμβάνει ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Εταιρεία χωρίς πλοία αναλαμβάνει ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Πυρά δέχεται ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών για την ανάθεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε εταιρεία που δεν έχει καν πλοία!

Ο υπουργός της κυβέρνησης Μέι, Κρις Γκρέιλινγκ, είναι επιφορτισμένος με την επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν τα επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα χρειαστούν στο ενδεχόμενο ενός "άτακτου" και "σκληρού" Brexit και προκάλεσε εντύπωση όταν το υπουργείο του ανακοίνωσε λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2018 πως υπέγραψε συμβάσεις με τρεις εταιρείες από τις οποίες η μία, η Seaborne Freight, δεν έχει πλοία και δεν πραγματοποίησε ποτέ δρομολόγια ακτοπλοϊας!

Οι νέες συμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες, αφού στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει στις 29 Μαρτίου 2019 από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία για την επόμενη ημέρα, το λιμάνι του Ντόβερ, που εξυπηρετεί τον κύριο όγκο των θαλάσσιων συνδέσεων με την ηπειρωτική Ευρώπη, αναμένεται να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την κίνηση. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν επιπλέον πλοία από λιμάνια της νότιας Αγγλίας, κυρίως το Πόρτσμουθ και το Πλίμουθ.

Ο Γκρέιλινγκ θεώρησε σωστό να απαντήσει με επίθεση στην κριτική που δέχεται και να πει πως δεν θα ζητήσει συγγνώμη επειδή επέλεξε να υποστηρίξει μία βρετανική επιχείρηση και, μιλώντας στο BBC, διαβεβαίωσε πως η σχετική σύμβαση ύψους 14 εκατ. λιρών περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ρήτρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ