Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα
Photo by Zwaddi on Unsplash

Eίναι Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:28 και θα δύσει στις 17:04. Αυτή είναι η 344η ημέρα του χρόνου και απομένουν 15 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Καιρός

Καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και θα χιονίσει στα ορεινά ης κεντρικής και βόρεια χώρας. Πιθανότητα για βροχή και για χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα υπάρχει για το απόγευμα σήμερα για την Αττική, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Τοπικές βροχές το πρωί αναμένονται στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς. Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και την κεντρική και δυτική Ελλάδα, στους 11 βαθμούς σε Μακεδονία και Θράκη.

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Οι εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους σήμερα στη στάση του Ποταμιού για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τα σχέδια της κυβέρνησης για την αύξηση του βασικού μισθού.

Τι περιμένουμε σήμερα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Μαρόκο όπου θα συμμετάσχει στη Διακυβερνητική Διάσκεψη για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για Μετανάστευση στο Μαρακές.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις εργασίες του συνεδρίου Invest in Greece της Capital Link.

Στη Γαλλία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό στις 8:00 μ.μ τοπική ώρα.

Διεθνείς αγορές

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε την Παρασκευή η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης όπου ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,24% στις 24.388 μονάδες και ο Nasdaq κατά 3,30% στις 6613 μονάδες. Οι πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις ασιατικές αγορές όπου ο Nikkei υποχωρεί κατά 2,04% στις 21.236 μονάδες.

Σαν σήμερα

  • 1893: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση
  • 1905: Απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής στον Γερμανό γιατρό Ρόμπερτ Κοχ για την ανακάλυψη του βάκιλου που προκαλεί τη φυματίωση
  • 1963: Απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Γιώργο Σεφέρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ