Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγει ο Ριχάρδος

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγει ο Ριχάρδος

Την αποφυλάκισή του ζητεί ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς και άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού.


Στην προσφυγή τους στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητούν την άρση της προφυλάκισης επικαλούμενοι έγγραφα της ΑΑΔΕ σύμφωνα με τα οποία δεν προβλέπονται δασμοί για τις εξαγωγές προς την Τουρκία και, ως εκ τούτουδεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας.

Σε γραπτή του δήλωση ο ενεχυροδανειστής αναφέρει πως «το Ελληνικό Δημόσιο που φέρεται ως παθόν στην υπόθεση, επίσημα δήλωσε ότι δεν έχει απαίτηση δασμών και φόρων από την αποδιδόμενη στους κατηγορουμένους πράξη λαθρεμπορίας, διότι δεν πρόκειται περί λαθρεμπορίας αλλά περί απλής τελωνειακής παράβασης, άρα το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι παθόν και συνεπώς δεν υπάρχει ούτε ποινικό αδίκημα, ούτε κάποιο δημόσιο συμφέρον που να δικαιολογεί τη συνέχιση της ταλαιπωρίας όσων άδικα προφυλακίστηκαν. Ενώ το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει καμία απαίτηση εναντίον μου από τις δικαζόμενες πράξεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτες οι υποχρεώσεις μου προς το ελληνικό Δημόσιο από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα σε περίπτωση συνεχίσεως της προσωρινής μου κράτησης. Συνεπώς, αυτό που προκαλεί αυτή τη στιγμή κίνδυνο βλάβης των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου, δεν είναι οι διερευνώμενες πράξεις μου, αλλά η άδικη και συνεχιζόμενη προσωρινή μου κράτηση. Δυστυχώς, η τεράστια αρνητική δημοσιότητα που έχω υποστεί αυτές τις ημέρες μετά τη σύλληψή μου, έχει σοβαρές επιπτώσεις στα καταστήματά μου με την ουσιαστική παύση προσέλευσης πελατών, αφού επλήγη η αξιοπιστία και η εντιμότητά μου έναντι του κοινού, και αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση με την αποφυλάκισή μου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν τα καταστήματα, να απολυθεί το προσωπικό και να βρεθούν 100 οικογένειες στο δρόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ