Πρωινό ξύπνημα

Πρωινό ξύπνημα

Eίναι Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, ο ήλιος ανέτειλε στις 7:18 και θα δύσει στις 17:05. Αυτή είναι η 333η ημέρα του χρόνου και απομένουν 26 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Καιρός

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και κυρίως στα βόρεια όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 βαθμούς. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην υπόλοιπη χώρα. Στους 13 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 8 στη Θεσσαλονίκη, στους 16 στα δυτικά και στους 19 με 20 στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Τι γράφουν οι εφημερίδες

Τις τροπολογίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και το κοινωνικό μέρισμα προβάλλουν οι εφημερίδες με τις φιλοκυβερνητικές να υπογραμμίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των μέτρων και τις αντιπολιτευόμενες να τα περιγράφουν ως μέρος της προεκλογικής στρατηγικής της κυβέρνησης. Στις πρώτες σελίδες φιλοξενούνται επίσης αναφορές στην εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και στη συμφωνία Ευάγ. Μαρινάκη - Wilbur Ross.

Τι γίνεται σήμερα

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και αναμένεται να υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο θα ανακοινώσουν η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα.

Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται η φορολοταρία με βάση τις αποδείξεις του Οκτωβρίου.

Διεθνείς αγορές

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street ο Dow Jones και ο Nasdaq που ενισχύθηκαν κατά 2,5% και 3,2% και έκλεισαν στις 25.366,43 και τις 6.913,33 μονάδες αντίστοιχα. Άνοδο 0,34%, στις 22.252,77 μονάδες, σημείωνε νωρίτερα ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο.

Γιορτάζουν σήμερα

Φαίδρα, Φαίδρος, Φιλουμένη, Φιλόμενος

Σαν σήμερα

  • 1947: Τα Ηνωμένα Έθνη ψηφίζουν υπέρ του διαχωρισμού της Παλαιστίνης και της ίδρυσης εβραϊκού κράτους
  • 1967: Αποφασίζεται η απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο.
  • 2009: Εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ