Επαγγελματικό γεύμα - Τι δεν πρέπει να παραγγείλετε μπροστά σε αφεντικά και συναδέλφους

Έχουν το δικό τους savoir vivre
Τα επαγγελματικά γεύματα και οι έξοδοι για ποτό μετά το γραφείο (τα λεγόμενα happy hours) είναι μια καλή ευκαιρία για την ανάπτυξη πολύτιμων σχέσεων και networking.
Έχουν, όμως, το δικό τους savoir vivre.
Σύμφωνα με την ειδικό καλών τρόπων, Mariah Grumet Humbert, αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να παραγγέλνει κανείς μπροστά σε συναδέλφους και προϊσταμένους.
Υπερβολικά ακριβά πιάτα
Αφήστε τον αστακό και το φιλέτο για μια άλλη φορά. Όταν πρόκειται για επαγγελματικό γεύμα, είναι καλύτερο να αποφύγετε να παραγγείλετε το πιο ακριβό πιάτο στον κατάλογο.
Πάρα πολύ φαγητό
Μην σπεύσετε να παραγγείλετε ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως. Όπως λέει η Grumet Humbert, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παράδειγμα του ατόμου που σας κάλεσε στο γεύμα. Εάν αυτός έχει πάρει μόνο μια σαλάτα, τότε μάλλον είναι αγένεια να παραγγείλετε ένα γεύμα τριών πιάτων.
Το ένα ποτό μετά το άλλο
Το αλκοόλ είναι πάντα ένα ευαίσθητο θέμα σε τέτοιες περιστάσεις. Είτε επιλέξετε να πιείτε, είτε όχι, φροντίστε να διατηρήσετε μια εικόνα που να αποπνέει επαγγελματισμό.
«Όταν κανείς καταναλώνει υπερβολικά πολύ αλκοόλ, δεν μπορεί να δείξει την καλύτερη δυνατή εικόνα», λέει η Grumet Humbert. «Μπορεί να οδηγήσει σε πιθανώς δύσκολες συζητήσεις, και μια εικόνα που ίσως δεν θέλετε να δείξετε σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον».
Φαγητά που τρώγονται δύσκολα
Όταν κοιτάζετε τον κατάλογο, ψάξτε για πιάτα τα οποία δεν θα είναι δύσκολο να τα φάτε και θα σας επιτρέψουν να συζητήσετε με τους συνδαιτυμόνες σας όσο τρώτε.
Για παράδειγμα, αποφύγετε πιάτα που λερώνουν και φαγητά που χρειάζεται να πιάσετε με τα χέρια σας. Η προσοχή σας θα πρέπει να είναι πάντα στην συζήτηση.